Cardiovascularis (szív- és érrendszeri) betegségek megelőzése

gvmd - 2005. április 20.

 

Szívinfarktus? Stroke?

Magyarországon minden második beteg szív­érrendszeri megbetegedés miatt hal meg. A legsúlyosabb szövődmények közé tartoznak a szívinfarktus és a stroke (agyér katasztrófa vagy ''szélütés''), melyek mind a beteg környezetére, mind a társadalomra igen nagy terhet rónak, és tartós rokkantsághoz vezethetnek.

A szövődmények - így a szívinfarktus és a stroke - jelentős része megelőzhető lenne úgy, hogy szűrővizsgálaton meghatározzák, majd kiküszöbölik a szövődményekhez vezető kockázati tényezőket és betegségeket.

A megelőzés és kezelés szempontjából alapvető kórállapotok illetve kockázati tényezők

A szűrővizsgálat megtörténte után kezelőorvosa egyénre szabottan, más kockázati tényezőket és kísérőbetegségeket is figyelembe véve dönti el, hogy Önnél szükséges­e gyógyszeres kezelés, illetve diétás­életmódbeli változtatás megkezdése.

A vizsgálat és a kockázat felmérése nem vesz sokkal több időt igénybe, mint ennek az oldalnak az elolvasása.

Ma már tudjuk, hogy a szívinfarktus és a stroke is...MEGELŐZHETŐ!

Életmód és egészség

Szerencsére a baj nem csak orvosolható, de meg is előzhető. A szakember segítségével kialakított egészséges életmóddal csökkentheti a szív­érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Az egészséges életvitel legfontosabb elemei

Az egészséges életmód betartása nem könnyű feladat, pedig önmagában is csökkentheti a szív­érrendszeri betegségek kockázatát, és segítségével az előírt gyógyszeres kezelés is eredményesebb lehet! Kérje orvosa tanácsát!

 

[ doc ] [ pdf ]

[ pdf ] állomány megjelenítéséhez Adobe softver javasolt, mely szabadon letölthető a gyártó oldaláról


A „Cardiovascularis (szív- és érrendszeri) betegségek megelőzése” kiadvány honlapomon való megjelenését a Medico Uno Gyógyszermarketing Kft. tette lehetővé, melyet ezúton köszönök meg.